Raţia zilnică de hrană, la niveluri istorice în Coreea de Nord: 300 de grame pe zi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Coreea de Nord a redus raţia de hrană la 300 de grame pe zi, cea mai mică din istorie pentru această perioadă a anului şi este probabil că vor exista măsuri şi mai drastice după cea mai slabă producţie agricolă din ultimii zece ani, a anunţat Organizaţia Naţiunilor Unite (ONU) vineri, relatează Reuters.

ONU a efectuat o analiză a securităţii alimentare la cererea Coreei de Nord între 29 martie şi 12 aprilie.

„Această nouă analiză  a relevat că în urma celei mai slabe producţii agricole din ultimii zece ani cauzată de secetă, caniculă şi inundaţii, 10,1 milioane de oameni suferă din cauza unei insecurităţi alimentare severe, însemnând că ei nu au destulă hrană până la următoarea recoltă”, a declarat purtătorul de cuvânt al  World Food Program,  Herve Verhoosel.

Analiza a arătat că aportul proteic este foarte scăzut, unele familii consumând proteine doar de câteva ori pe an.

World Food Program şi Organizaţia ONU privind Alimentaţia şi Agricultura sunt printre puţinele organizaţii umanitare care au acces în Coreea de Nord.

Rezultatele agricole de 4,9 milioane de tone, cele mai scăzute din 2008-2009 au dus la un deficit alimentar de 1,36 milioane de tone în 2018-2019, conform raportului.

Printre cei 10,1 milioane de oameni care au nevoie de ajutoare umanitare privind alimentaţia se află 7,5 milioane de cetăţeni care depind de raţiile guvernului şi 2,6 milioane de fermieri din cooperative.

„Previziunile pentru recoltele începutului de sezon 2019 sunt îngrijorătoare, comunităţile fiind în pericol pentru că sezonul de secetă va începe în iunie. Efectele unor şocuri climatice repetate sunt lipsa combustibilului, a îngrăşământului şi a unor piese de schimb esenţiale pentru activităţile de fermă”, a declarat Verhoosel.

În lumePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite