Purtătorul de cuvânt al grupării Stat Islamic, rănit într-un raid aerian în Irak

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Abu Muhammad al-Adnani Foto: AFP
Abu Muhammad al-Adnani Foto: AFP

Purtătorul de cuvânt al grupării jihadiste Stat Islamic, Abu Muhammad al-Adnani, a fost rănit într-un raid aerian în provincia irakiană Anbar, potrivit unei declaraţii de presă a armatei, relatează site-ul agenţiei Reuters.

„Există informaţii confirmate, potrivit cărora aşa-zisul terorist Abu Muhammad al-Adnani, purtătorul de cuvânt al Daesh (n.r. denumirea în limba arabă a organizaţiei Stat Islamic) a fost rănit într-un raid aerian în regiunea Barwana“, se arată în declaraţia armatei.

Adnani a pierdut „o cantitate mare de sânge“ în atac, acum câteva zile, înainte de a fi mutat în oraşul Mosul, fieful organizaţiei teroriste Stat Islamic în Irak, a mai informat armata.

William McCants, un cercetător din cadrul organziaţiei Instituţia Brookings, a spus că, dacă este confirmată, rănirea lui Adnani ar putea reprezenta un obstacol important pentru reţeaua teroristă Stat Islamic.

Colonelul american Steve Warren, purtător de cuvânt al coaliţiei care a bombardat reţeaua Stat Islamic în Irak şi Siria, nu a putut confirma informaţia provenită de la armata irakiană, însă a spus că Adnani nu era ţintit de raidul aerian.

Adnani este un cetăţean sirian, din provincia Idlib. Acesta a jurat credinţă reţelei teroriste Al-Qaida în urmă cu mai mult de un deceniu şi a fost încarcerat de forţele americane în Irak, informează Instituţia Brookings.

Teroristul a fost şef de propagandă pentru grupul islamist de când a declarat, în iunie 2014, că întemeiază un califat modern, cuprinzând porţiuni largi de teritoriu pe care organizaţia le-a cucerit în Irak şi Siria.

Peste 100 de luptători ai grupării Stat Islamic au fost omorâţi în regiunea Barwana în această săptămână, în raiduri aeriene care aveau rolul de a susţine armata irakiană în combaretea ofensivelor conduse de militanţi în apropierea oraşului Haditha, potrivit coaliţiei conduse de Statele Unite.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite