Primarul Istanbulului, atacat cu pietre în timpul unui discurs. Poliția a folosit tunurile cu apă VIDEO

0
Publicat:

Primarul Istanbulului a fost atacat în timp ce ținea un discurs. Ekrem Imamoglu se afla pe acoperișul autobuzul său de campanie, în momentul în care oamenii au început să arunce cu pietre. Edilul a fost rapid tras înapoi de echipa sa, iar forțele de ordine au intervenit cu tunurile cu apă.

Ekrem Imamoglu, atacat cu pietre în timpul unui discurs FOTO Arhivă
Ekrem Imamoglu, atacat cu pietre în timpul unui discurs FOTO Arhivă

Atacat în plin turneu electoral

Imaginile difuzate de biroul primarului capitalei economice a Turciei arată geamurile autobuzului sparte de pietre, în cursul unei opriri în plin turneu electoral la Erzurum (est), notează Agerpres.

Ekrem Imamoglu ţinea un discurs de pe acoperişul autobuzului când au început să fie aruncate pietre în ferestre, forţându-l să se refugieze înăuntru.

Poliţia a folosit tunuri cu apă pentru a-i împrăştia pe atacatori, potrivit imaginilor postate pe reţelele de socializare.

Stea în ascensiune a scenei politice turce, Ekrem Imamoglu a fost împiedicat să candideze la prezidenţiale de o condamnare judiciară la care a făcut recurs.

Alianţa opoziţiei turce promite, în cazul victoriei la alegerile prezidenţiale şi legislative din 14 mai, să pună capăt celor două decenii de moştenire a preşedintelui Erdogan.

Acesta din urmă se confruntă pe 14 mai cu cele mai incerte alegeri de când a venit la putere, confruntat pentru prima dată în douăzeci de ani cu o opoziţie unită într-o ţară în criză.

În faţa lui, trei pretendenţi, dar un singur adversar real: Kemal Kiliçdaroglu, 74 de ani, candidat al unei alianţe de şase partide de opoziţie care merge de la dreapta naţionalistă la stânga democrată şi care este dominată de CHP (social-democrat) fondat de părintele Turciei moderne, Mustafa Kemal Atatürk.

Kemal Kiliçdaroglu a făcut cunoscut că, în cazul victoriei, Ekrem Imamoglu va fi unul dintre vicepreşedinţii săi. Primarului Istanbulului a fost, de altfel, figură de frunte a opoziţiei preşedintelui Recep Tayyip Erdogan de la alegerea sa în 2019, scrie AFP.

În lumePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite