Preşedintele Afganistanului vrea ca deţinuţii afgani de la Guantanamo să fie încarceraţi în ţară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
La începutul lunii mai, preşedintele american Barack Obama a promis din nou că va închide închisoarea Guantanamo FOTO Reuters
La începutul lunii mai, preşedintele american Barack Obama a promis din nou că va închide închisoarea Guantanamo FOTO Reuters

Preşedintele Afganistanului, Hamid Karzai, a propus SUA să predea autorităţilor de la Kabul afganii aflaţi în închisoarea de la baza militară din Guantanamo, informează „Vocea Rusiei”.

Potrivit Serviciului de Presă al preşedintelui afgan, Karzai a făcut această propunere la întâlnirea cu Nicholas Burns, adjunct al secretarului american de stat.

La tratative, Karzai a confirmat încă o dată poziţia oficială a Kabulului, care refuză să recunoască „Linia Durand”, care separă Afganistanul de Pakistan, relatează Serviciul de Presă.

Aflat în vizită oficială în Danemarca, Karzai a declarat săptămâna trecută că guvernul său continuă să facă presiuni asupra Statelor Unite pentru eliberarea afganilor din Guantanamo. „Vrem ca aceşti deţinuţi să se întoarcă în ţară cât mai repede posibil”, a spus Karzai, care s-a arătat îngrijorat de situaţia celor 100 de deţinuţi de la Guantanamo aflaţi în greva foamei de la începutul lunii februarie.

Încă de la început, Karzai a fost împotriva închisorii din Cuba şi a militat pentru închiderea ei. Însuşi Obama a promis în repetate rânduri că va închide „gulagul timpurilor noastre”, aşa cum îl numeşte presa occidentală, însă deocamdată nu s-a ţinut de cuvânt. Preşedintele american a semnat un ordin pentru închiderea închisorii, dar Congresul a blocat aplicarea lui.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite