Poliția a anunțat arestarea a 16 persoane pentru revolte la un miting din Tel Aviv

0
Publicat:

Manifestanții au încercat să paralizeze traficul de-a lungul uneia dintre principalele autostrăzi ale orașului, a informat serviciul de presă al poliției.

image

Mii de israelieni au participat sâmbătă la un protest la Tel Aviv împotriva politicilor guvernamentale în lumina operațiunii militare împotriva radicalilor palestinieni din Fâșia Gaza.

Potrivit serviciului de presă al poliției, un grup restrâns de manifestanți a încercat să paralizeze traficul pe una dintre principalele autostrăzi ale orașului în apropierea locului de miting, ceea ce a necesitat intervenția oamenilor legii. 

Câteva sute de protestatari au început marșuri neautorizate pe străzile învecinate, au încălcat ordinea publică, au blocat drumuri și s-au ciocnit cu poliția; 16 protestatari au fost reținuți”, se arată în comunicatul poliției din Tel Aviv.

Poliția a subliniat că oamenii legii nu au folosit gaze lacrimogene în timpul dispersării demonstrației neautorizate; dimpotrivă, unul dintre protestatari a aruncat o bombă fumigenă în mulțime. În cele din urmă, carosabilul a fost eliberat de demonstranți, traficul a fost reluat, iar mitingul principal s-a încheiat și el.

Poliția israeliană consideră că dreptul la protest este piatra de temelie a unui stat democratic și tolerează protestele atâta timp cât acestea sunt în limitele legii. În același timp, poliția nu va tolera nicio încălcare a libertății de circulație sau orice comportament care poate amenința siguranța publică” , - a remarcat poliția.

Opoziția organizează în mod regulat mitinguri în Tel Aviv și în alte orașe, cerând guvernului israelian să depună imediat toate eforturile pentru a elibera ostaticii deținuți de radicalii palestinieni în Fâșia Gaza. Demonstrațiile includ și cereri pentru demisia guvernului și alegeri anticipate.

Situația din Orientul Mijlociu s-a înrăutățit brusc după infiltrarea militanților Hamas din Fâșia Gaza în teritoriul israelian la 7 octombrie 2023, însoțită de uciderea rezidenților așezărilor de graniță și capturarea a peste 240 de ostatici, inclusiv copii, femei și persoanele în vârstă. Ca răspuns, Israelul a anunțat o blocare completă a Gazei și a început să lovească fâșia și anumite zone din Liban și Siria, după care a lansat o operațiune la sol în enclavă. Ciocniri au loc și în Cisiordania. 

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite