Ploile torenţiale fac ravagii în Chile: 22 de persoane sunt date dispărute, alimentarea cu apă potabilă pentru 4 milioane de locuitori a fost oprită

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cel puţin o persoană a murit, alte 22 sunt date dispărute şi alimentarea cu apă potabilă din regiunea Santiago a fost întreruptă în urma ploilor torenţiale din centrul statului Chile din ultimele zile, relatează TeleSUR şi AFP.

Fluviul Maipo, principala sursă de alimentare a capitalei Santiago de Chile şi în mare parte din împrejurimile oraşului a fost poluat de scurgeri repetate de aluviuni şi aluncări de teren provocate de ploile torenţiale. Aproximativ 4,5 milioane de locuitori din această zonă au rămas fără acces la potabilă, conform guvernatorului regional Claudio Orrego.

De asemenea, apele mai multor afluenţi ai fluviului au ieşit din matcă şi au inundat zone din Santiago de Chile şi o parte din localităţile înconjurătoare; 22 de persoane sunt dispărute în urma inundaţiilor. 

O femeie a murit în valea San Jose de Maipo, situată într-o regiune muntoasă din apropierea capitalei,  în urma unei alunecări de teren, iar alte patru persoane sunt dispărute în aceeaşi zonă.

Industria minieră din ţara sud-americană a fost printre cele mai lovite de fenomenele meteorologice extreme: exploatarea de la cea mai mare mină de cupru din lume, El Teniente, a fost suspendată de compania de stat Codelco din considerente legate de siguranţa muncitorilor în aceste condiţii.

Autorităţile chiliene au pus în vigoare un cod roşu de intervenţie în regiunile afectate şi vor distribui apă potabilă locuitorilor afectaţi de inundaţii, însă au lansat un apel pentru o raţionalizare temporară a consumului de apă din partea acestora.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite