Peste 2,24 milioane de cazuri de „febră” în Coreea de Nord

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Coreea de Nord, una dintre cele mai izolate ţări din lume Foto: EPA
Coreea de Nord, una dintre cele mai izolate ţări din lume Foto: EPA

Autorităţile nord-coreene au confirmat răspândirea aceea ce se crede că ar fi infecţii cu SARS-CoV-2, cazuri neidentificate însă din cauza lipsei capacităţii de testare.

Autorităţile au înregistrat joi peste 263.000 de noi cazuri de infectare, potrivit relatărilor media de stat care au preluat declaraţiile autorităţilor pentru prevenirea epidemiei. Cifra totală se ridică până acum la peste 2,24 de milioane de cazuri. 

Potrivit experţilor, citaţi de Agerpres, Coreea de Nord nu dispune de suficiente capacităţi de testare pentru a stabili dacă persoanele sunt bolnave de COVID-19, raportând în schimb cazuri de „febră”.

 Chiar şi în aceste condiţii, activităţile din agricultură şi industrie au continuat. 

Cifrele vin la o săptămână după ce Phenianul a confirmat oficial primele cazuri de infectare cu coronavirus, la 12 mai.

Până în prezent, 65 de persoane au murit, potrivit rapoartelor din această ţară extrem de izolată. Aproximativ 1,49 milioane de persoane s-ar fi vindecat până în prezent în urma infectării, potrivit aceleiaşi surse. 

Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) în Coreea de Nord nu a fost lansat încă un program de vaccinare la nivel naţional. Guvernul nu a răspuns deocamdată la ofertele de acordare de vaccinuri şi materiale medicale din partea Coreei de Sud şi SUA, potrivit Seul.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite