Peste 100 de morţi după ce o avalanşă a îngropat mai multe sate din Afganistan şi Pakistan

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cel puţin 119 oameni au murit la graniţa dintre Afganistan şi Pakistan după ce trei zile de ninsori masive au cauzat o serie de avalanşe, conform CNN.

Numărul victimelor este aşteptat să crească cât timp salvatorii caută printre regiunile izolate unde se bănuieşte că numeroase persoane au rămas prinse sub zăpadă.

Cele mai multe persoane prinse de către avalanşe au fost din Afganistan, acolo unde cel puţin 100 si-au pierdut viaţa iar 67 au fost răniţi. Conform lui Omar Mohammadi, purtător de cuvânt al Autorităţii pentru Managementul Dezastrelor Naturale, citat de CNN, cele mai multe victime erau femei şi copii din provinciile Nuristam, Parwan, Sar-e-Pul, Badakhshan şi Wardak.

De cealaltă parte a graniţei, în Pakistan, o avalanşă a lovit sâmbătă noaptea districtul Chitral în miez de noapte, atunci când majoritatea locuitorilor dormeau, ucigând 13 persoane şi rănind alte 19. Conform autorităţilor pakistaneze, valul de zăpadă a afectat în total 19 case ce nu mai pot fi locuite.

Guvernul de la Islamabad a extins condoleanţele pentru familiile victimelor, după ce cu câteva zile înainte o altă avalanşă a lovit un post de pază ucigînd un soldat şi rănind alţi şase.

Potrivit purtătorului de cuvând al autorităţii dezastrelor naturale din Chitral, citat de CNN, s-a început deja eforturile pentru evacuarea oamenilor din zonele afectate.

O altă furtună de zăpadă se aşteaptă să lovească graniţa din nou vineri.

În lume



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite