Patru miniştri, inclusiv cel de Externe, au murit într-o ţară din Africa după ce s-au îmbolnăvit de COVID-19

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO EPA-EFE
FOTO EPA-EFE

Patru miniştri din Zimbabwe au murit din cauza coronavirusului, trei dintre ei în ultimele două săptămâni, relatează AP.

Preşedintele Emerson Mnangagwa a declarat că ţara este profund afectată de COVID-19. „Pandemia nu discriminează. Nu există spectatori, judecători, oameni mai sfinţi decât tine. Nu sunt superbărbaţi sau superfemei. Suntem cu toţii expuşi”, a afirmat Mnangagwa într-un discurs televizat.

Mnangagwa a fost prezent săptămâna trecută la înmormântarea unuia dintre miniştri, la scurt timp după ce s-a anunţat moartea ministrului de Externe, Sibusiso Moyo. A încetat din viaţă şi ministrul Transporturilor, Joel Matiza, iar anterior a decedat şi alt ministru. De asemenea, au încetat din viaţă recent şi alţi politicieni şi oameni importanţi din Zimbabwe.

Opoziţia acuză guvernul că foloseşte COVID-19 ca armă prin ţinerea membrilor parlamentului, a oficialilor şi altor opozanţi în închisori supraaglomerate, unde virusul se transmite rapid. Criticii acuză guvernul şi de faptul că neglijează spitalele de stat, unde mulţi pacienţi cu COVID-19 nu pot beneficia de oxigenul necesar pentru a supravieţui. Mai mulţi oameni privilegiaţi sunt trataţi în spitale private foarte scumpe sau în străinătate.

Guvernul a anunţat că face tot ce îi stă în puteri şi că în ciuda divergenţelor politice şi ecnomice lupta cu virusul este a tuturor.

Zimbabwe a înregistrat până acum 31.007 cazuri de infectare cu coronavirus şi 974 de decese cauzate de COVID-19. 

În lumePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite