Partidul premierului indian Narendra Modi a pierdut alegerile din Bengalul de Vest

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO EPA-EFE
FOTO EPA-EFE

Partidul premierului Indiei, Narendra Modi, a pierdut alegerile regionale din Bengalul de Vest, un stat-cheie, pe fondul pandemiei de COVID-19 accelerate în ultimele săptămâni şi al crizei sanitare profunde provocate de lipsa oxigenului, a paturilor la terapie intensivă şi chiar a locurilor de incinerare a celor decedaţi în urma infecţiei cu noua tulpină de coronavirus locală.

Formaţiunea premierului BJP (Partidul Bharatiya Janata) a pierdut scrutinul după o campanie electorală intensă desfăşurată cu mii de participanţi şi în care nu s-au respectat restricţii sanitare.

Premierul Modi şi ministrul său de interne au ţinut zeci de discursuri în Bengalul de Vest.Numărătoarea oficială a voturilor din acest stat este aproape finalizată, rezultatele indicând victoria Partidului Trinamool Congress (TMC) condus de Mamata Banerjee. Formaţiunea a câştigat peste 200 de locuri din cele 294 ale congresului, scrie Hotnews, care preia BBC.

Mamata Banerjee, principalul critic al premierului şi singura femeie la conducerea unui stat indian, a obţinut al treilea mandat de premier regional.

India a organizat alegeri şi în statele Assam, Tamil Nadu şi Kerala, premierul indian ieşind învingător doar în statul nord-estic Assam. 

Deşi noile cazuri de infectare erau în creştere, India a permis marşuri electorale şi festivaluri religioase cu mii de participanţi.

De 10 zile , India înregistrează o medie zilnică de 300.000 de noi cazuri,  bilanţul total al pandemiei de COVID-19 din India depăşind 20 de milioane de infectări, în timp ce numărul deceselor se ridică la 218.959.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite