Parlamentul libian, asediat de rebeli care vor oprirea lucrărilor de elaborare a unei noi constituţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lupte grele au avut loc duminică în faţa clădirii din Tripoli între rebelii care se opun actualei conduceri şi forţele de ordine ale ţării. Motivul asediului a fost oprirea activităţilor membrilor interimari ai legislativului libian care s-au întâlnit pentru a lucra la elaborarea unei noi constituţii, informează BBC.

Membrii legislativului au fost nevoiţi să părăsească Parlamentul după ce persoane înarmate au încercat să pătrundă în instituţia libiană, însă au fost împiedicaţi de militarii care se ocupau de asigurarea securităţii clădirii.

Mai mulţi martori au declarat pentru BBC faptul că atacatorii fac parte din Brigăzile Zintan, aceştia fiind foşti luptători rebeli, cu toate că asediul a fost revendicat de un grup paramilitar condus de fostul general Khalifa Haftar, despre care se spune că a dirijat atacul.

Lucrările de elaborare a noii constituţii nu au putut avansa datorită crizei politice din această ţară, începând cu luna martie Libia având trei prim-miniştri diferiţi care au încercat să stabilizeze situaţia.

Un colonel libian a citit la două posturi de televiziune un „comunicat în numele Armatei” prin care a anunţat suspendarea lucrărilor Congresului general Naţional (n.r – Parlamentul din Libia), „cea mai înaltă autoritate din Libia”, potrivit AFP.

„ Noi, membrii Armatei şi revoluţionarii, anunţăm suspendarea CGN”, a subliniat colonelul Mokhtar Fernana, prezentându-se drept comandantului autorităţilor militare.

În luptele de zilele trecute din oraşul Benghazi între forţele autorităţilor de la Tripoli şi rebelii nemulţumiţi de actuala putere 70 de persoane şi-au pierdut viaţa.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite