Parlamentul din Libia a fost luat cu asalt de protestatarii furioşi care au intrat cu buldozerul în clădire şi au incendiat-o - VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Twitter
FOTO Twitter

Protestatarii au luat vineri cu asalt clădirea parlamentului libian din oraşul Tobruk, în estul ţării. Aceştia se plâng de înrăutăţirea condiţiilor de viaţă din ţara nord-africană şi de impasul politic care continuă de ani de zile, relatează AFP.

Mai multe posturi de televiziune au informat că protestatarii au intrat în clădire, unde au avut loc jafuri. În imaginile difuzate de media se pot observa coloane groase de fum negru înălţându-se din perimetrul clădirii, după ce tinerii protestatari furioşi au ars cauciucuri.

Alte surse au spus că o parte a clădirii a fost incendiată. Parlamentul era gol când protestatarii au intrat, vineri fiind sărbătoare legală în Libia, potrivit Agerpres.  

Alţi demonstranţi, dintre care unii fluturau steagurile verzi ale vechiului regim, al lui Muammar Gaddafi, au aruncat în aer documente pe care le adunaseră din birouri. 

 

Această demonstraţie a avut loc în timp ce ţara este afectată de câteva zile de întreruperi de curent, agravate de blocarea mai multor instalaţii petroliere pe fondul certurilor politice dintre taberele rivale.„Vrem să avem lumină”, au scandat manifestanţii.

În Libia, două guverne se luptă pentru putere din luna martie: unul cu sediul la Tripoli, condus de Abdelhamid Dbeibah din 2021 şi altul condus de Fathi Bachagha şi susţinut de parlamentul din Tobruk şi de mareşalul Khalifa Haftar, care deţine controlul în estul Libiei.

Demonstraţii împotriva condiţiilor dificile de viaţă şi a nepăsării clasei politice au avut loc vineri la Tripoli şi în alte oraşe libiene, fără a fi însă raportate violenţe.

Libia este în haos de la căderea regimului Gaddafi în 2011.

În lumePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite