Pandemia de COVID-19. Bogaţii ar plăti oricât pentru a fi vaccinaţi peste rând

0
Publicat:
Ultima actualizare:
vaccin covid pfizer

Dacă în lume sun unii sceptici şi reticenţi în a se vaccina anti-Covid-19, sunt mulţi oameni cu bani care sunt dispuşi să cheltuiască sume incredibile pentru a obţine un vaccin cu prioritate. Mulţi oameni bogaţi le-au cerut secretarelor să-i hărţuiască pe doctori zi de zi şi întreabă dacă o donaţie cu cinci zerouri către un spital i-ar putea pune pe lista favorizaţilor.

Şi în Marea Britanie, unii îşi încearcă norocul. „The Sunday Times“ vorbeşte despre oferte de 2.000 de lire sterline pentru un vaccin. Deocamdată, nu se poate obţine o injecţie decât prin NHS, sistemul de sănătate publică. Dar asta nu îi opreşte pe pacienţii bogaţi care să-şi reînnoiască cererile zilnic la clinicile private pentru a afla cum ar putea beneficia.

„The Washington Post“ scrie că dacă cei bogaţi vor obţine căi privilegiate pentru a se vaccina rapid, aceasta va lărgi şi mai mult inegalităţile.

Oricum, ţările bogate, care reprezintă 14% din populaţia lumii, au preluat „96% din vaccinurile Pfizer şi 100% din cele Moderna, potrivit studiului Oxfam.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite