Pamela Anderson şi Brigitte Bardot, la picioarele lui Putin. Rusia a interzis importul blănurilor de pui de focă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vedeta americană Pamela Anderson şi actriţa franceză Brigitte Bardot i-au transmis bezele premierului de la Moscova, Vladimir Putin, după ce uniunea vamală Rusia-Kazahstan-Belarus a anunţat miercuri interzicerea importului din Canada al blănurilor de pui de focă.

Membre ale organizaţiei PETA, de protecţie a animalelor, cele două şi-au manifestat satisfacţia pentru măsura guvernului lui Putin. "Am câştigat!! Îţi mulţumesc pentru tot sprijinul tău!!!", a scris Pamela Anderson pe contul său de Twitter, într-un mesaj adresat premierului rus.

Iar Brigitte Bardot a subliniat într-o scrisoare deschisă pentru Putin, publicată de AFP, că această măsură este cel mai frumos „cadou de Crăciun". "Eşti premierul meu preferat. Îţi mulţumesc că ai fost atât de atent cu dorinţele mele", i-a spus Bardot lui Vladimir Vladimirovici.

image

Lovitură dură pentru industria blănurilor din Canada

Măsura autorităţilor ruse, care pare a ţinti un plus de imagine într-un moment delicat, reprezintă totuşi o lovitură puternică pentru industria canadienă a blănurilor. Nu mai puţin de 90% din blănurile puilor de focă vânaţi în zona arctică a Canadei erau exportate pe piaţa fostelor ţări sovietice.

În februarie 2009, după o altă campanie intensă a PETA, Putin ordonase Ministerului Resurselor Naturale de la Moscova interzicerea vânării pe teritoriul rus a puilor de focă. În afară de Canada, vânătoarea puilor de focă în scopuri comerciale mai este legală în Suedia, Finlanda, Groenlanda daneză şi în Namibia.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite