Opoziţia siriană anunţă un nou masacru: „Ne temem că trupele lui Assad vor reveni“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Coaliţia naţională a opoziţiei siriene, cu sediul în Turcia, a declarat că forţele regimului au atacat un sat din provincia Homs, asasinând cel puţin 18 persoane.

„Victimele au fost fie împuşcate, fie ucise cu arme albe“, a raportat Coaliţia, într-un comunicat citat de France Presse, exprimându-şi  temerile că trupele preşedintelui Bashar al-Assad revin în următoarele ore în satul Khirbet Souda, care este încă încercuit.

Coaliţia adaugă că informaţiile din această zonă sunt rare din cauza unei întreruperi majore a reţelelor de telecomunicaţii.

„Suntem deosebit de îngrijoraţi pentru satele izolate“, scrie Coaliţia într-un comunicat, cerând organizaţiilor internaţionale de apărare a drepturilor omului să meargă acolo pentru a împiedica noi masacre.

Anterior, preşedintele american Barack Obama a vorbit despre criza din Siria, afirmând că Statele Unite nu vor acţiona pe cont propriu şi a ajuns la un acord cu premierul turc, Recep Tayyip Erdogan, care vizează îndepărtarea lui al-Assad de la putere. 

Miercuri, Adunarea Generală a ONU a adoptat o rezoluţie prin care solicită o tranziţie politică în Siria. Rezoluţia, adoptată cu 107 voturi „pentru“ şi 12 „împotrivă“, este a cincea de acest fel, din 2011, pe care organismul a votat-o.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite