Opoziţia cambodgiană cere intervenţia ONU pentru investigarea alegerilor legislative de luna trecută

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderul opoziţiei din Cambodgia, Sam Rainsy, a cerut luni intervenţia Organizaţiei Naţiunilor Unite pentru a găsi o soluţie privind stabilitate politica şi recunoaşterea învingătorilor în urma alegerilor din 28 iulie, dat fiind că ambele tabere revendică victoria, informează cotidianul  "Le Figaro".

În urma alegerilor descrise de organizaţiile civice cambodgiene şi internaţionale drept abuzive, Partidul Popular Cambodgian al prim-ministrului Hun Sen a anunţat că îşi păstrează majoritatea în Parlament cu 68 de locuri faţă de 55 cât are Partidul Salvării Naţionale din Cambodgia (PSNC), al cărui lider este Sam Rainsy.

Partidul condus de Sam Rainsy  nu vrea să accepte rezultatul alegerilor, susţinând că victoria este a PSNC datorită obţinerii a 63 de mandate din totalul de 123 ale legislativului cambodgian. De asemenea, reprezentanţii PSNC solicită crearea unei comisii de anchetă care investigheze „fraudele masive” din timpul procesului electoral, persoanele responsabile cu aflarea adevărului fiind reprezentanţi ai ONU şi ai societăţii civile.

Hun Sen este prim-ministrul Cambodgiei din 1998, fiind din punct de vedere al vechimii la conducerea unui stat asiatic, al treilea lider ca longevitate. De asemenea, de numele lui Hun Sen sunt legate şi acţiuni represive care au culminat cu torturi ale prizonierilor politici în anii ‘80, aspru criticate în aceea vreme de Amnesty International.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite