Operațiune uriașă a Interpol în America Latină: Droguri de peste 5,7 miliarde de dolari confiscate și peste 14.000 de arestări

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Interpol a coordonat una din cele mai vaste operațiuni în America Latină care a condus la arestarea a peste 14.000 de persoane. De asemenea, au fost confiscate droguri în valoare de peste 5.7 miliarde de dolari.

FOTO Interpol
FOTO Interpol

Raidurile Interpolului au avut loc în perioada 12 martie-2 aprilie. În total au fost efectuate 14.260 de arestări şi confiscate 8.263 de arme de foc ilegale, precum şi aproape 306.000 de cartuşe în "cea mai mare operaţiune care a vizat arme de foc coordonată vreodată de Interpol", care a purtat numele de cod Trigger IX, relatează news.ro

"Faptul că o operaţiune care vizează armele de foc ilicite a dus la confiscări atât de masive de droguri este o dovadă în plus, dacă mai era nevoie, că aceste infracţiuni sunt legate între ele", a declarat secretarul general al Interpol, Jürgen Stock.

Operațiunea Trigger IX a condus și la destructurarea a peste 20 de grupuri de crimă organizată din mai multe țări și a identificat o serie de alte infracțiuni precm corupție sau activități teroriste. 

Printre persoanele arestate sunt și membri ai celei mai puterice rețele braziliene de crimă organizată, Primeiro Comando da Capital şi Mara Salvatrucha, o mafie salvadoriană care operează în America Centrală şi în Statele Unite, toate implicate în traficul de arme, potrivit Interpol.

A fost o cooperare fără precedent între 15 țări din America Latină și 100 de agenții de aplicare a legii. La operaţiune au participat Argentina, Bolivia, Brazilia, Chile, Columbia, Costa Rica, Ecuador, El Salvador, Guatemala, Honduras, Mexic, Panama, Paraguay, Peru şi Uruguay.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite