ONU nu a comentat încă posibilitatea prelungirii acordului privind cerealele pentru doar 60 de zile

0
Publicat:

Stéphane Dujarric, purtătorul de cuvânt al secretarului general al organizației mondiale, a vorbit despre eforturile de a asigura integritatea acordului și prelungirea acestuia.

Steagul ONU. Foto: Shutterstock
Steagul ONU. Foto: Shutterstock

ONU nu a comentat încă declarația ministrului adjunct de externe rus Serghei Verșinin despre disponibilitatea Moscovei de a prelungi acordul cu cereale pentru 60 de zile, și nu pentru 120, ca în perioada anterioară. Acest lucru a fost declarat luni la o conferință de presă de către reprezentantul secretarului general al organizației mondiale Stéphane Dujarric.

"Nu voi intra în detalii, vor veni mai multe informații de la Geneva. Facem totul pentru a asigura integritatea acordului și prelungirea acestuia", a spus el.

Dujarric a menționat că întâlnirea delegațiilor Rusiei și ONU de la Geneva s-a încheiat abia recent. „Aştept declaraţii complete de la Geneva înainte de sfârşitul zilei”, a adăugat el.

Întrebat care este principalul obstacol în calea exportului de alimente și îngrășăminte rusești, reprezentantul Secretarului General a menționat că, în prezent, conflictul din Ucraina este încă în desfășurare. "Știm că nu există sancțiuni pentru produsele alimentare rusești. Cu toate acestea, există anumite lucruri pe care sectorul privat [al economiei], chiar și în ciuda absenței sancțiunilor, nu le face <...>. Prin urmare, am solicitat scrisori de asigurare de la unele guverne", a spus el. "Muncim din greu pentru a elimina multe dintre obstacolele existente." 

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite