O uzină electrică din China arde bani pentru a genera curent

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Uzina electrică din oraşul Luoyang, aflat provincia centrală Henan a Chinei, arde bani în loc de cărbune. O tonă de bancnote uzate poate genera mai bine de 600 kilowaţi-oră de energie electrică, plus că poluează mai puţin decât minereurile tradiţionale, spun reprezentanţii furnizorului de electricitate.

Pentru prima dată, o uzină electrică din China arde bani în loc de cărbune pentru a obţine energie, transmite BBC. Banca centrală a Chinei a permis companiei să utilizeze bancnote scoase din uz, iar uzina din Luoyang poate genera anual 1,32 de milioane de kilowaţi-oră de energie electrică folosind bancnotele vechi sau deteriorate doar din provincia Henan, estimează un oficial din cadrul băncii, citat de Xinhua. Comparativ, această energie se poate obţine prin arderea a 4.000 de tone de cărbune. 

Pe reţelele de socializare din China, ideea a stârnit zâmbete. „Sunt dispus să stau un an fără curent, daţi-mi un morman de bancnote în schimb”, scrie un internaut pe Weibo. 

În 2010, China a depăşit SUA şi a devenit cel mai mare consumator de energie din lume. În acelaşi an, Beijingul a demarat o amplă reorientare a strategiei energetice dinspre resursele tradiţionale spre cele neconvenţionale. 

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite