O delegaţie israeliană va merge în Rusia pe fondul disputei privind Agenţia Evreiască de la Moscova

0
0
Foto: Arhivă
Foto: Arhivă

​O delegaţie israeliană va merge miercuri la Moscova pentru a purta discuţii cu oficiali ruşi pe fondul unei dispute privind activităţile unei agenţii din Rusia care ajută evreii să emigreze în Israel, a declarat biroul premierului Yair Lapid.

Ministerul rus al Justiţiei solicită închiderea filialei ruse a Agenţieinon-profit  Evreieşti. Autorităţile au susţinut că a încălcat legile privind confidenţialitatea şi se aşteaptă să prezinte mai multe detalii într-un tribunal rus joi, conform Reuters.

Cazul a stârnit îngrijorări în Israel cu privire la o criză cu Rusia, care găzduieşte o mare comunitate evreiască şi deţine influenţă în Siria. 

„În coordonare cu autorităţile din Rusia, delegaţia israeliană va pleca în această seară la Moscova şi va avea întâlniri cu părţile relevante din sistemul rus”, se arată într-un comunicat al biroului lui Lapid. 

Aproximativ 600.000 de ruşi sunt eligibili să emigreze în Israel. Oficialii au spus că a existat o creştere a cererilor de când a apărut disputa cu privire la Agenţia Evreiască, care are sediul la Ierusalim şi este cea mai mare organizaţie evreiască non-profit din lume. 

Lapid a spus că închiderea filialei sale din Rusia ar fi „gravă, cu ramificaţii pentru relaţiile (bilaterale)”. 

Mai multe - În lume

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite