O companie de asigurări din Japonia îşi va înlocui angajaţii cu un program de inteligenţă artificială

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O companie de asigurări din Japonia îşi va concedia angajaţii pentru a-i înlocui cu un program de inteligenţă artificială. Potrivit unui studiu, aproape jumătate din locurile de muncă din Japonia ar urma să fie asigurate de roboţi până în 2035.

Fukoku Mutual Life Insurance a decis să-i concedieze pe cei 34 de angajaţi ai săi şi să-i înlocuiască cu programul de inteligenţă artificială Watson, dezvoltat de IBM, transmite cotidianul nipon Mainichi Simbun, citat de RT.

Potrivit Mainichi Simbun, programul va fi utilizat pentru citirea a zeci de mii de certificate medicale şi analizarea tuturor factorilor, precum durata internărilor, istoricul intervenţiilor chirurgicale etc., în scopul calculării plăţilor.

Acest program a fost testat deja în 2011 în Statele Unite prin intermediul emisiunii de cultură generală Jeopardy.

Conducerea companiei Fukoku Mutual Life Insurance mizează astfel  pe creşterea productivităţii cu 30% şi pe rentabilizarea investiţiilor - în valoare de 1,6 milioane de euro - în cel puţin doi ani.

Potrivit unui studiu al Insititutului Nomura, aproape jumătate din locurile de muncă din Japonia ar urma să fie asigurate de roboţi până în 2035.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite