Moscova a prezentat la ONU dovezi care arată că imaginile cu victimele atacului chimic din Siria au fost fabricate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Reuters
FOTO Reuters

Filmările şi fotografiile presupusului atac chimic din Siria, petrecut la sfârşitul lunii trecute, au fost fabricate din timp, au declarat marţi mai mulţi participanţi la o conferinţă ONU pentru drepturile omului desfăşurată la Geneva. Aceştia au prezentat dovezi în acest sens, relatează „Russia Today” în ediţia online.

Participanţilor la conferinţă li s-au prezentat expertizele unor experţi internaţionali, mărturii ale unor figuri publice importante din Siria şi a unor reporteri ruşi care acoperă conflictul sirian, anunţă ministerul rus de Externe într-un comunicat.

Reprezentanţii ruşi susţin că atacul cu gaz sarin de lângă Damasc a fost cel mai probabil o provocare din partea forţelor rebele. Ruşii sunt convinşi că rebelii au înscenat atacul ca să atragă SUA în conflictul civil.

Dovezile prezentate de ruşi, inclusiv numeroase mărturii şi rezultate ale unor anchete duse la capăt de activişti, au fost înmânate unei comisii de experţi ONU care se ocupa de conflictul din Siria, mai anunţă ministerul rus.

Ştire în curs de actualizare

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite