Momentul incredibil în care femeile siriene care au scăpat din mâinile Statului Islamic îşi aruncă vălul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fostele prizoniere ale Statului Islamic scapă de vălurile ce le acopereau atunci când ajung în teritoriul controlat de kurzi FOTO Daily Mail
Fostele prizoniere ale Statului Islamic scapă de vălurile ce le acopereau atunci când ajung în teritoriul controlat de kurzi FOTO Daily Mail

În momentul în care femeile din Siria, ce au fost captivele militanţilor terorişti ai Statului Islamic, ajung în teritoriul controlat de kurzi, îşi aruncă vălul şi rămân în rochii colorate. În două filme, prezentate exclusiv de „Daily Mail“, bărbaţi, femei şi copii sunt văzuţi cum sărbătoresc sosirea lor în Rojava, nordul Siriei.

Două femei din filmul prezentat de „Daily Mail“ scapă de vălul islamic pe care erau obligate să-l poarte când s-au aflat în mâinile teroriştilor, pe dedesubt purtând rochii colorate. O altă femeie îşi aruncă eşarfa care îi acoperea capul şi aceasta este purtată de vânt. 

Jurnalistul Jack Shahine din Siria a fost martorul momentului în care refugiaţii sosesc în zona apropiată de Tel Abyad, la aproape 65 de kilometri distanţă de Kobane, oraşul care se învecinează cu Turcia. „Aceste femei au fugit din zonele controlate de Statul Islamic şi, imediat cum ajung în zonele protejate de kurzi, îşi scot vălurile şi respiră din nou libertatea“, a declarat Shahine pentru „Daily Mail“.

Între timp, militanţii SI au lansat o ofensivă majoră asupra oraşului predominant kurd Hassakeh, în nord-estul Siriei, potrivit activiştilor şi presei de stat siriene. Luptătorii kurzi au capturat zeci de oraşe şi sate unde, cu ajutorul loviturilor aeriene efectuate de coaliţia internaţională condusă de SUA, se apropie din ce în ce mai mult de Tel Abyad, un oraş de graniţă deţinut de Statul Islamic.

Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO) a declarat că şi forţele aeriene siriene iau parte la bătălia din jurul Hassakeh. OSDO spune că zeci de luptători de ambele părţi au fost ucişi deja, iar SI a adus întăriri – 400 de luptători din provincia alăturată, Deir el-Zour.

Activiştii raportează lupte intense şi în nordul provinciei Aleppo, între luptătorii SI şi alte grupări insurgente, inclusiv ramura Al-Qaeda din Siria, Frontul Nusra. 

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite