Video Momentul în care fabrica din Coreea de Sud este cuprinsă de flăcări. 23 de angajați au murit VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tragedie în Coreea de Sud, acolo unde un incendiu devastator, izbucnit la o fabrică în care se produc baterii de litiu, a omorât 23 de angajați.

23 de persoane au murit într-un produs la o fabrică de baterii din Coreea de Sud. FOTO captură CTV
23 de persoane au murit într-un produs la o fabrică de baterii din Coreea de Sud. FOTO captură CTV

Camerele de supraveghere au surprins momentul terifiant în care un incendiu fatal a izbucnit la o fabrică de baterii din Coreea de Sud, rezultând în moartea a 23 de lucrători. Evenimentul a avut loc marți, 25 iunie 2024, potrivit finance.yahoo.com.

Înregistrările video arătă cum, la un moment dat, dintr-un morman de baterii de litiu începe să iasă fum, în fabrica în care erau depozitate, la acel moment, 35.000 de astfel de baterii. Flăcările s-au transformat rapid într-un incendiu masiv, provocând explozii în lanț.

Fabrica respectivă se afla în Hwaseong, un centru industrial situat la sud-vest de capitala Seul.

Echipele de pompieri, ajutate de câini de căutare au descoperit cadavrele a 23 de persoane.

Majoritatea victimelor nu au putut fi încă identificate, fiind carbonizate. Cu toate acestea, se știe că cel puțin 17 dintre victime erau de origine chineză și una era Laos.

Astfel de locuri de muncă periculoase sunt evitate de tinerii sud-coreeni, făcându-le loc străinilor.

Marți, Ministerul de Externe al Chinei a anunțat că Beijingul a solicitat Coreei de Sud să identifice cât mai repede posibil cauza incendiului.

Directorul executiv al producătorului de baterii Aricell și-a exprimat regretul pentru incident, dar a afirmat că firma a respectat normele de siguranță.

Compania va depune toate eforturile pentru a gestiona această situație și își va asuma o responsabilitate totală. În plus, vom colabora sincer cu ancheta autorităților relevante și vom face tot posibilul pentru a determina cauza exactă a accidentului și a preveni repetarea acestuia”, a spus acesta.

Serviciul Național de Criminalistică, poliția și pompierii desfășoară o anchetă comună în urma incidentului.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite