Ministerul rus al Apărării, despre atacul aliaţilor asupra Siriei: peste 100 de rachete lansate. Treci civili au fost răniţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministerul Apărării din Rusia a emis un comunicat în care susţine că „peste 100 de rachete de croazieră şi de tip aer-sol au fost lansate de SUA, Marea Britanie şi Franţa de pe mare şi din spaţiul aerian către ţine militare şi civile din Siria“, scrie The Guardian, potrivit news.ro.

În comunicat se precizează că „un număr semnificativ“ de rachete au fost doborâte de sistemul aerian de apărare sirian, construit de Uniunea Sovietică acum mai bine de 30 de ani. Nicio bază aeriană a Rusiei în Siria nu a fost lovită de atacuri, a adăugat Ministerul.

Informaţiile Ministerului de Externe din Rusia sunt confirmate şi de o agenţie de de stat siriană care precizează că „agresiunea tripartită“ a început la ora locală 3:55 şi a inclus aproximativ 110 rachete.

Comunicatul agenţiei adaugă şi că unele dintre rachetele care aveau ca ţintă o bază militară de lângă Homs au fost atacate şi au explodat, rănind trei civili.

În comunicat se precizează şi că armata siriană va continua să lupte împotriva „terorismului“.

În lumePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite