Militanții kurzi au bombardat o bază a armatei turce din Siria

0
Publicat:

Cel puțin patru soldați turci au fost răniți într-un atac cu mortiere al militanților kurzi la o bază a forțelor armate turcești din nordul Siriei. Ca răspuns, au fost lansate lovituri masive asupra locurilor de adunare a militanților, a anunțat duminică Ministerul turc al Apărării.

Convoi al armatei turce în N Siriei. Foto: EPA-EFE
Convoi al armatei turce în N Siriei. Foto: EPA-EFE

„Ca urmare a bombardării cu mortiere de către militanții Partidului Muncitorilor din Kurdistan [PKK, interzis în Turcia] a bazelor noastre din zonele de operațiuni Ramura de măslin și Scutul Eufratului, patru soldați au fost răniți. Au fost transportați la un spital din provincia turcă Kilis. Lovituri puternice de răzbunare sunt aplicate țintelor teroriste”, se arată în mesajul de pe pagina de Twitter a Ministerului Apărării.

Autoritățile turce citează PKK și ramurile sale siriene (Forțele de Autoapărare ale Poporului, SNA) drept principalele amenințări la adresa securității naționale. Conflictul cu PKK durează din 1987. Armata turcă desfășoară în mod regulat operațiuni împotriva militanților kurzi în pe propriul teritoriu care se învecinează cu Irakul și Siria, precum și pe teritoriul celor două țări vecine. 

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite