Mii de protestatari au atacat un post de televiziune din Cipru care promovează vaccinarea împotriva Covid-19 şi impunerea restricţiilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Postul
Sigma TV a criticat persoanele care se opun vaccinării şi a mai fost vizat de
atacuri în trecut. FOTO AFP
Postul Sigma TV a criticat persoanele care se opun vaccinării şi a mai fost vizat de atacuri în trecut. FOTO AFP

Un post de televiziune din Nicosia a fost atacat de mii de protestatari după ce au promovat vaccinarea împotriva Covid-19 şi impunerea de restricţii pentru limitarea răspândirii virusului. Preşedenţia din Republica Cipru a descris situaţia drept „un atac asupra democraţiei”, informează publicaţia germană Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Violenţele au avut loc duminică seară, la sediul postului de televiziunea Sigma TV, din centrul capitalei Republicii Cipru, scrie Mediafax.

Aproximativ 2.500 de oameni au protestat faţă de utilizarea certificatelor COVID-19 şi faţă de vaccinare. De asemenea, clădirea a fost avariată, iar mai multe maşini parcate în faţa redacţiei au fost incendiate. Cu toate acestea, poliţia a declarat că nu au fost victime.

Violenţele au izbucnit în contextul în care Guvernul Republicii Cipru a impus utilizarea certificatelor COVID-19 la intrarea în centre comerciale şi restaurante.

„Este vorba de un atac odios. Sediul nostru a fost atacat de o gloată; au lansat sticle incendiare şi ne-au avariat maşinile”, a anunţat postul Sigma TV.

„Este vorba de un atac asupra democraţiei. Nu vom ceda în faţa ameninţărilor şi şantajului”, a afirmat, la rândul său, preşedintele Republicii Cipru, Nicos Anastasiades.

În lumePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite