Medvedev avertizează că Rusia va răspunde simetric dacă Finlanda şi Suedia vor găzdui armament NATO

0
0
Dmitri Medvedev FOTO AFP
Dmitri Medvedev FOTO AFP

Aderarea Finlandei şi Suediei la NATO va fi primită de Moscova cu măsuri de ordin militar pe teritoriul Rusiei, a declarat joi fostul preşedinte şi premier rus Dmitri Medvedev, în prezent vicepreşedinte al Consiliului de Securitate al Federaţiei Ruse, relatează agenţia DPA.

Dacă cele două ţări vor găzdui baze şi armament NATO, atunci ''paşii noştri ca reacţie vor fi simetrici acestora'', a spus Medvedev, după o reuniune asupra situaţiei de securitate de-a lungul celor circa 1.300 de kilometri de graniţă ruso-finlandeză, potrivit Agerpres.

În opinia lui Dmitri Medvedev, în urma deciziei Finlandei şi Suediei de a se alătura NATO va rezulta o deteriorare a situaţiei de securitate în regiunea Mării Baltice, ''întrucât Marea Baltică va deveni de fapt o mare dominată de statele NATO''.

Mai mult, oficialul rus a acuzat Finlanda şi Suedia că sunt influenţate ''de peste ocean şi de către Bruxelles''. Rusia va fi aşadar nevoită să-şi revizuiască relaţiile cu aceste două ţări, a mai semnalat Medvedev.

Statele membre ale NATO sunt încă în proces de ratificare a aderării Finlandei şi Suediei la Alianţă.

Mai multe - În lume

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite