Medicii şi voluntarii care luptă împotriva Ebola, desemnaţi Personalitatea anului de către revista „Time”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Celebra publicaţie americană „Time” i-a desemnat pe medicii şi voluntarii care luptă împotriva maladiei Ebola drept „Personalitatea Anului 2014”. Revista de peste Ocean premiază în fiecare an o persoană sau un grup de oameni care şi-au adus o contribuţie importantă asupra umanităţii.

Cea mai recentă ediţie a publicaţiei a găzduit în paginile sale nu mai puţin de cinci portrete a unor persoane care şi-au riscat vieţile pentru a opri răspândirea virusului mortal.

„2014 este anul izbucnirii epidemiei Ebola. Virusul a ajuns în Liberia, Guinea, Sierra Leone, Nigeria, dar şi în Spania, Germania şi SUA. Maladia a lovit medicii, asistentele, cât şi oamenii simpli. Oricine care a dorit să trateze o persoană infectata cu Ebola putea la rândul ei să devină o victimă. Cu toate acestea, câţiva medici şi voluntari şi-au riscat viaţa pentru noi toţi”, a declarat Nancy Gibbs, redactorul-şef al publicaţiei, potrivit Euronews.

„Ebola este un război şi totodată un avertisment. Sistemul de sănătate nu este nicaieri suficient de puternic pentru a ne apăra de astfel de boli”, a mai spus Nancy Gibbs.

„Restul lumii poate dormi liniştită noaptea pentru că un grup de bărbaţi şi femei au fost dispuşi să lupte şi să învingă această maladie. Pentru curajul lor şi pentru perseverenţa de care au dat dovadă, revista Time îi desemneaza drept Personalitatea anului 2014”, a conchis redactorul-şef al publicaţiei.

Lista scurtă a nominalizărilor din acest an i-a inclus, printre alţii, şi pe Tim Cook, CEO Apple, protestatarii din Ferguson, precum şi pe liderul rus, Vladimir Putin.

Anul trecut, personalitatea anului desemnata de revista „Time” a fost Papa Francisc.


Citeşte şi:

Ultimul bilanţ al OMS privind Ebola: Sierra Leone devine ţara cu cele mai multe persoane contaminate

Numărul morţilor cauzate de epidemia de febră hemoragică Ebola în cele mai afectate ţări din Africa de Vest se ridică la 6.331 dintr-un număr total de 17.800 persoane infectate cu virus, potrivit ultimului bilanţ al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), redactat pe 6 decembrie şi dat publicităţii luni, relatează Agence France Presse (AFP).

CE solicită statelor membre UE mobilizarea a 5.000 de medici pentru combaterea epidemiei de Ebola care a cauzat 5689 de morţi

Comisia Europeană a început un tur al capitalelor europene pentru a solicita un efort suplimentar în vederea combaterii epidemiei de Ebola în Africa, care ar putea include şi mobilizarea a 5.000 de medici şi a "mii de îngrijitori", a anunţat o sursă europeană. Numărul deceselor provocate de epidemia de febră hemoragică Ebola a ajuns la 5.689, din totalul de 15.935 de persoane infectate cu acest virus, potrivit  OMS.

Epidemie Ebola: O mostră cu sânge infectat e furată, iar groparii lasă cadavrele în faţa spitalului în semn de protest

Autorităţile din Guineea spun că un recipient de răcire cu mostre de sânge infectat cu Ebola a fost furat dintr-un taxi, fără a se şti ce conţine. În Sierra Leone, angajaţii ce trebuie să-i înmormânteze pe cei decedaţi din cauza Ebola protestează lăsând cadavrele la poarta spitalelor pentru că nu şi-au primit sporul de periculozitate.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite