Medic concediat după ce i-a prescris înghețată de ciocolată și un joc pe telefon unui copil cu simptome de gripă

0
Publicat:

Un medic din São Paulo, Brazilia, a fost concediat după ce a prescris (pe lângă medicamente) înghețată de ciocolată și un joc video unui copil de nouă ani cu simptome de gripă, potrivit Globo.com.

Copil bolnav. FOTO Shutterstock
Copil bolnav. FOTO Shutterstock

Priscila da Silva Ramos, mama copilului, a relatat că acesta avea „tuse, gripă foarte puternică, dureri în gât, amețeli și a început să vomite” înainte de a ajunge la spital.

Potrivit acesteia, medicul nu l-a examinat pe copil, ci doar l-a întrebat ce simte, apoi „a început să îi prescrie o grămadă de medicamente”.

Pe unele le știam, cum ar fi dipirona, pe celelalte nu le știam, iar el nu mi-a explicat niciunul”, a mărturisit Priscila da Silva Ramo.

  „Cum va lua fiul meu înghețată de ciocolată?”

În completarea rețetei pe care trecuse medicamente, medicul a adăugat și înghețata de ciocolată și „Free Fire”, un joc de acțiune disponibil pe telefoanele mobile.  

O rudă a observat, acasă, mențiunile de pe rețetă, iar mama a rămas debusolată.

Cum va lua fiul meu înghețată de ciocolată? Îl doare gâtul”, a spus  mama, care a realizat și  sensul întrebărilor pe care medicul i le pusese, la consultație, copilului, pe care îl chestionase dacă îi place „înghețata de ciocolată sau de căpșuni”.

El a optat pentru ciocolată „și atunci doctorul i-a prescris în rețetă: înghețată de ciocolată de două ori pe zi plus Free Fire zilnic”, a povestit femeia, care a postat pe online rețeta. 

Spitalul, în care a fost demarată o anchetă, l-a concediat pe medic.

Reprezentanții unității au explicat că medicul a prescris înghețată pentru a amorți durerea unei rinofaringite acute non-severe, dar că a fost concediat pentru că nu a dat lămuriri familiei pacientului.

În lumePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite