Măştile Chinei, în colimatorul Canadei: un milion de măşti livrate nu îndeplinesc normele de calitate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Arhivă
FOTO Arhivă

Guvernul canadian a deplâns vineri faptul că aproximativ un milion de măşti de protecţie de tip KN95 importate din China nu îndeplinesc normele de calitate şi prin urmare nu au putut fi distribuite personalului sanitar aflat în prima linie a luptei împotriva coronaviruslui, relatează AFP.

Agenţia de Sănătate Publică din Canada a „identificat aproximativ un milion de măşti KN95 necorespunzătoare specificaţiilor”, a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului Sănătăţii.

Aceste măşti „nu au fost distribuite în provinciile şi teritoriile” angajate în lupta împotriva coronavirusului, a precizat el, confirmând informaţii apărute anterior în presă.

Măştile KN95 sunt varianta chinezească a N95, acestea din urmă fiind identice în termeni de protecţie cu modelul FFP2 utilizat în Europa, notează AFP.

Relaţiile dintre Ottawa şi Beijing se află într-o perioadă de criză după arestarea, în decembrie 2018, la Vancouver, a directoarei financiare a gigantului chinez de telecomunicaţii Huawei. Meng Wanzhou, fiica fondatorului Huawei, a fost arestată la cererea Statelor Unite.

Canada a înregistrat până acum 43.888 de cazuri de infectare cu coronavirus, dintre care 2.302 fatale.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite