Marea Britanie cere mai multe arme pentru Ucraina şi noi sancţiuni împotriva Rusiei lui Putin

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lizz Truss la summitul G7 de la Wangels FOTO EPA-EFE
Lizz Truss la summitul G7 de la Wangels FOTO EPA-EFE

Ministrul de Externe al Marii Britanii, Liz Truss, a pledat vineri pentru continuarea înarmării Ucrainei şi sancţionării Rusiei din cauza războiului dus împotriva ţării vecine.

„Este foarte important, în acest moment, să se menţină presiunea asupra lui Vladimir Putin prin furnizarea a şi mai multe arme Ucrainei şi prin creşterea sancţiunilor”, a declarat Truss la o reuniune G7 la Wangels, în nordul Germaniei.

Cu o zi înainte, şefa diplomaţiei britanice a declarat că „Putin se umileşte pe scena mondială”. „Trebuie să ne asigurăm că va fi învins în Ucraina, că nu avea niciun beneficiu din acest război şi că orice agresiune va fi blocată pe viitor”, a insistat ea.

„Cea mai bună securitate pe termen lung pentru Ucraina va veni din capacitatea ei de a se apăra. Asta înseamnă să se ofere Ucrainei acces către echipamentele standard NATO”, a adăugat ministrul britanic.

În opinia Lizei Truss, sancţiunile internaţionale împotriva Rusiei ar trebui ridicate numai atunci când toate trupele sale pleacă din Ucraina.

Miniştrii de Externe ai Ucrainei şi Republicii Moldova au fost invitaţi să participe la una dintre reuniunile de vineri ale G7.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite