Mai multe zboruri turcești către Iran, Arabia Saudită și Oman se întorc pe aeroporturile lor de plecare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Unele zboruri iraniene de la Istanbul la Teheran, Isfahan și Tabriz încă zboară

turkish airlines

Mai multe zboruri ale companiilor aeriene turcești Turkish Airlines, Pegasus și ale companiei aeriene low-cost AJet, care se îndreaptă dinspre Istanbul către Iran, Arabia Saudită, Oman, se întorc la aeroporturile de plecare. Acest lucru este dovedit de datele de pe portalul Flightradar.

Avioanele au făcut o întoarcere peste teritoriul turc, neatingând granița de est cu Iranul. Mai multe avioane ale companiilor aeriene arabe Qatar și Etihad au făcut aceeași manevră.

Între timp, unele zboruri iraniene de la Istanbul la Teheran, Isfahan și Tabriz încă zboară.

Anterior, Turkish Airlines și Pegasus au anulat mai multe zboruri către Iran, Uzbekistan și Iordania. După cum se menționează pe tabloul online al celor două aeroporturi internaționale din Istanbul, de unde pleacă aceste avioane, anulările au afectat cinci zboruri. Este vorba de două zboruri de noapte către capitala Iordaniei, Amman, două zboruri către Uzbekistan (Samarkand și Bukhara) și unul către Teheran.

Aeroportul internațional al capitalei iraniene interzice temporar prezența avioanele civile în spațiul său aerian, iar Iordania și-a închis temporar spațiul aerian. 

De asemenea, autoritățile egiptene au anunțat suspendarea zborurilor către Iordania, Irak și Liban, conform unei declarații specială a companiei aeriene egiptene EgyptAir.

Zborurile către Iordania, Irak și Liban au fost suspendate din cauza închiderii spațiului aerian al acestor state din cauza evenimentelor care au avut loc în regiune”, a spus transportatorul aerian egiptean.

EgyptAir, se menționează în comunicat, a decis să suspende zborurile atât de pe aeroporturile egiptene, cât și de pe aeroporturile acestor trei țări arabe „până la o nouă notificare”. 

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite