Locuitor al Phenianului: Toată lumea este îngrijorată de pierderea în greutate a „respectatului nostru secretar general”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Kim Jong-un FOTO EPA-EFE
Kim Jong-un FOTO EPA-EFE

Toată lumea din Coreea de Nord este îngrijorată de pierderea în greutate a lui Kim Jong-un, a declarat un locuitor al Phenianului, citat pe presa de stat, potrivit Reuters.

Acest comentariu public neobişnuit referitor la starea de sănătate a lui Kim Jong-un survine după ce analiştii străini au observat la începutul lui iunie că dictatorul de la Phenian pare să fi slăbit vizibil.

„Ne frânge inima să-l vedem slăbit pe respectatul nostru secretar general”, a declarat un bărbat într-un interviu difuzat vineri de postul public KRT.

„Toţi oamenii spun că le-au curs lacrimile” când au văzut imaginile, a adăugat el.

Kim Jong-un, care ar avea 37 de ani, a dat tonul la noi speculaţii cu privire la sa de sănătate după ce fotografii publicate la începutul lui iunie arată că a slăbit.

Dictatorul nord-coreean, care este un fumător înrăit, ar fi avut probleme grave de sănătate din cauza greutăţii şi a stilului său de viaţă.

Serviciile secrete sud-coreeene apreciau anul trecut că liderul de la Phenian cântărea 140 de kilograme, îngrăşându-se cam cu 6-7 kilograme pe an de la venirea sa la putere, la sfârşitul anului 2011.

Nu se ştie dacă scăderea în greutate a lui Kim este cauzată de o boală sau de decizia acestuia de a slăbi.

Sănătatea lui Kim este o sursă frecventă de speculaţii în presa internaţională. În 2014, dictatorul nord-coreean a dispărut din atenţia publică timp de aproape şase săptămâni, după care a apărut cu un baston. El ar fi fost supus unei intervenţii chirurgicale pentru eliminarea unui chist la gleznă. În primăvara anului trecut, Kim Jong-un a dispărut timp de trei săptămâni pe fondul unor speculaţii precum că a suferit o operaţie pe cord.

În lumePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite