Liderul rebelilor din Niger spune că orice intervenție a ECOWAS va fi considerată ocupație

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Abdourahmane Tchiani a subliniat că sancțiunile impuse de ECOWAS împotriva țării sunt „inumane

Abdourahmane Tchiani. Foto: Profimedia
Abdourahmane Tchiani. Foto: Profimedia

Șeful Consiliului Național pentru Salvarea Patriei Mame (NCSR), format din rebelii militari din Niger, generalul Abdourahmane Tchiani, a declarat că orice intervenție în țara sa a Comunității Economice a Națiunilor din Africa de Vest (ECOWAS) va fi considerată drept o ocupație.

Vom considera orice interferență din partea țărilor ECOWAS ca o ocupație”, a declarat postul de televiziune Al Arabiya, citat de acesta.

"Vom face tot ce este necesar și vom răspunde oricărui atac asupra noastră. Avem sprijinul oamenilor și al multor țări vecine", a continuat Tchiani.

Sancțiunile ECOWAS impuse Nigerului sunt ilegale, inumane și au ca scop dezbinarea țării noastre și a poporului nostru. Sancțiunile ECOWAS ne privează de fondurile de care avem nevoie pentru a ne menține instituțiile în funcțiune. Sunt concepute pentru a ne supune, nu pentru a găsi o soluție. Dar nu vom permite acest lucru”, a subliniat el.

Perioadă de tranziție

Tchiani a dat asigurări că următoarea perioadă de tranziție din Niger „nu va depăși trei ani”.

"Nu căutăm să preluăm puterea și suntem gata să acceptăm orice opțiune pe care poporul din Niger le stabilește. Suntem pregătiți pentru orice dialog care ține cont de opinia poporului și de suveranitatea națională", a subliniat șeful NSSR.

Facem apel la toate partidele și organizațiile politice, toate secțiunile poporului la un dialog național larg pentru a determina forma ordinii constituționale a țării”, a spus Tchiani, cerând politicienilor și cetățenilor să își prezinte viziunea și propunerile în termen de 30 de zile.

"Suntem angajați față de principiul libertății de alegere pentru oameni și susținem un sistem transparent în care oamenii pot alege. Sunt încrezător că putem găsi soluții acceptabile și bune pentru oameni", a conchis el. 

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite