Kim Jong Un, despre relaţiile cu Statele Unite: „Să fim pregătiţi pentru o confruntare”

0
0
Kim Jong Un, liderul Coreei de Nord foto: arhivă
Kim Jong Un, liderul Coreei de Nord foto: arhivă

Kim Jong Un a vorbit în faţa Comitetului Central al Partidului Muncitorilor despre strategia sa faţă de Statele Unite ale Americii.

Kim Jong Un a declarat că ţara sa ar trebui să se pregătească "atât pentru dialog, cât şi pentru confruntare" cu SUA sub conducerea preşedintelui Joe Biden, relatează Digi24.

Liderul nord-coreean „a subliniat necesitatea pregătirii atât pentru dialog, cât şi pentru confruntare, în special de a fi pe deplin pregătiţi pentru confruntare", potrivit agenţiei oficiale de ştiri KCNA.

Kim şi-a prezentat strategia sa faţă de Washington la o şedinţă plenară a Comitetului Central al Partidului Muncitorilor. El a cerut o reacţie rapidă în faţa unei situaţii care evoluează rapid şi o concentrare a eforturilor asupra capacităţii de a ţine sub un control stabil situaţia din peninsula coreeană.

De partea cealaltă, preşedintele Joe Biden, a cărui "politică ostilă" este denunţată de regimul de la Phenian, nu exclude posibilitatea de a se întâlni la un moment dat cu liderul nord-coreean Kim Jong Un, dar subliniază că nu va face acest lucru fără angajamente clare din partea acestuia, arată sursa citată.

Joe Biden a spus despre cele două întâlniri ale lui Donald Trump (fostul preşedinte al SUA) cu Kim Jong Un că au fost lipsite de rezultate tangibile. Întâlnirile au avut loc la Singapore şi apoi la Hanoi.

„Nu ne facem iluzii cu privire la dificultate, absolut niciuna. Ultimele patru administraţii nu au atins obiectivul. Este un obiectiv incredibil de dificil", a declarat Biden reporterilor, anunţând că a numit un diplomat cu experienţă, Sung Kim, drept emisar special pentru Phenian.

Negocierile dintre Statele Unite şi Coreea de Nord s-au întrerupt după eşecul celui de-al doilea summit dintre Donald Trump şi Kim Jong Un, care a avut loc la Hanoi în 2019.

Citeşte şi:

Kim Jong Un: „Situaţia alimentelor pentru populaţie devine tensionată”. Pe cine dă vina liderul nord-coreean

Coreea de Nord se confruntă cu o criză alimentară fără precedent. Cât de mult s-au scumpit alimentele de bază

Mai multe - În lume

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite