Jens Stoltenberg, despre bomba murdară evocată de Moscova: Rusia să nu folosească pretexte false pentru escaladare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Rusia nu trebuie să folosească „pretexte false pentru escaladarea ulterioară” a războiului pe care îl poartă împotriva Ucrainei, a avertizat marți secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg.

Jens Stoltenberg FOTO EPA-EFE
Jens Stoltenberg FOTO EPA-EFE

„Rusia susţine acum în mod fals că Ucraina se pregăteşte să folosească o bombă murdară radiologică pe propriul teritoriu”, a declarat șeful NATO la bordul portavionului USS George HW Bush.

„Aliaţii NATO resping această afirmaţie în mod clar falsă. Rusia îi acuză adesea pe alţii de ceea ce intenţionează să facă ea însăși. Am mai văzut acest model. Din Siria până în Ucraina. Lumea urmăreşte cu atenţie”, a subliniat Stoltenberg, citat de agenția de presă DPA, preluată de Agerpres.

Moscova susține de duminică încoace că Ucraina plănuieşte să detoneze o bombă murdară - radioactivă - în încercarea de a discredita Rusia. Kievul respinge această acuzație și suspectează că Moscova a lansat-o pentru a se deda ea însăși unui astfel de act.

Portavionul american USS George HW Bush conduce în prezent exerciţiul NATO Neptune Strike 2022, care implică peste 80 de avioane, 14 nave şi aproximativ 6.000 de soldaţi din țări membre ale Alianţei Nord-Atlantice şi ţări partenere.

Neptune Strike „testează disponibilitatea noastră de descurajare şi de apărare în zona euro-atlantică”, a precizat Jens Stoltenberg.

În lume



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite