Japonia, lovită de un cutremur cu magnitudinea de 5,3 grade în Tokio şi împrejurimi

0
Publicat:

Tokio și împrejurimile sale au fost zdruncinate de un cutremur cu magnitudinea de 5,3 grade, care a dus la oprirea circulaţiei unor trenuri de mare viteză, dar nu a dus la emiterea unei avertizări de tsunami, transmite AFP, scrie Agerpres.

Seismograf FOTO: Shutterstock
Seismograf FOTO: Shutterstock

Seismul s-a produs la ora 9:08 a.m. (00:08 GMT) în departamentul Ibaraki (nord-est de Tokio), la o adâncime de aproximativ 50 de kilometri, a informat Agenţia de Meteorologie din Japonia.

Autoritățile nu au raportat pagube sau răniţi imediat după cutremurul, care a dus la suspendarea circulaţiei trenurilor de mare viteză Shinkansen între Tokio şi Koriyama, în departamentul Fukushima, din cauza unei întreruperi a energiei electrice.

Hiroyuki Sanada, un oficial din cadrul Autorităţii de Securitate Nucleară din Japonia, a declarat că nu a fost raportată „nicio anomalie” la centrala nucleară Tokai Daini din Ibaraki, care a fost închisă pentru verificări de securitate.

La începutul lui ianuarie, un puternic cutremur cu magnitudinea de 7,5 grade a afectat peninsula Noto de pe coasta Mării Japoniei. Seismul de atunci a dus la moartea a peste 230 de persoane şi prăbuşirea multor clădiri.

În lumePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite