Israelul lansează o licitaţie pentru construirea a aproape 1.200 de locuinţe în colonii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministerul israelian pentru Locuinţe a anunţat duminică demararea unei licitaţii pentru construirea a aproape 1.200 de locuinţe în colonii în Cisiordania şi Ierusalimul de Est, cu trei zile înainte de reluarea negocierilor directe cu palestinienii, relatează AFP.

"Cererea de oferte va fi publicată" duminică, pentru 793 de locuinţe în Ierusalimul de Est şi 394 în Cisiordania, a anunţat ministerul într-un comunicat.

Ministrul pentru Locuinţe Uri Ariel, din cadrul partidului naţionalist religios Căminul Evreiesc, a respins criticile internaţionale care denunţă colonizarea ca ilegală şi o consideră un obstacol în calea păcii cu palestinienii.

"Nicio ţară din lume nu acceptă diktate din partea altor ţări cu privire la locurile în care poate construi sau nu", a subliniat el, citat în comunicat."Vom cintinua să scoatem apartamente pe piaţă şi să construim peste tot în ţară", a insistat el.

În Ierusalimul de Est, cererile de oferte vizează construirea de locuinşe la Har Homa şi Gilo, în sudul oraşului, şi la Pisgat Zeev, în nord. În Cisiordania, ele vizează coloniile Ariel, Maaleh Adoumim (la este de Ierusalim), Efrata (lângă Betleem) şi Beitar.

Departamentul de Stat american a anunţat joi că negociatorii palestinieni şi israelieni vor relua pe 14 august, la Ierusalim, negocierile directe începute la sfârşitul lui iulie la Washington, într-o încercare de a pune capăt conflictului.

În semn de bunăvoinţă, Guvernul israelian urmează să aprobe duminică eliberarea unui prim grup de 26 de deţinuţi palestinieni.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite