Israel începe vaccinarea pacienţilor cu imunitate redusă cu a treia doză de vaccin anti-COVID Pfizer

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Un nou transport de 200 de mii de doze va fi livrat pe 1 august, a anunţat duminică premierul Naftali Bennett. Foto: Arhivă
Un nou transport de 200 de mii de doze va fi livrat pe 1 august, a anunţat duminică premierul Naftali Bennett. Foto: Arhivă

Ministrul israelian al Sănătăţii, Nitzan Horowitz a declarat duminică că pacienţii cu deficienţe ale sistemului imunitar vor primi o a treia doză de vaccin Pfizer, dar încă se analizează dacă o a treia rundă de vaccinuri ar trebui administrată publicului larg.

Cazurile noi de coronavirus au crescut în ultima lună de la o singură cifră la aproximativ 450 pe zi, iar autorităţile au urgentat încheierea unui nou contract cu Pfizer pentru suplimentarea dozelor de vaccin.

Ministrul Sănătăţii, Nitzan Horowitz, a declarat că, efectiv imediat, adulţii cu deficienţe ale sistemului imunitar care au primit două doze de vaccin Pfizer ar putea primi o nouă doză de rapel, şi că încă sw aşteaptă decizia privind administrarea pentru populaţia generală, potrivit Reuters.

Un nou transport de 200 de mii de doze va fi livrat pe 1 august, a anunţat duminică premierul Naftali Bennett. 

Sâmbătă au fost raportate 261 de cazuri, dar la un număr semnificativ mai mic de teste – aproximativ 50 de mii, faţă de peste 70 de mii în celelalte zile. 

Numărul cazurilor active, care scăzuse la mai puţin de 200 în urmă cu doar câteva săptămâni, se ridică în prezent la peste 4.100.  Dar, în tot acest timp, cazurile grave şi rata de mortalitate au rămas minime, demonstrând eficienţa vaccinurilor împotriva formelor severe ale bolii, notează Biziday

Sâmbătă seara erau 44 de pacienţi internaţi la ATI. Comparativ, în aprilie, la un număr similar de cazuri active, erau internate cu formă gravă peste 260 de persoane. 

Pfizer, principalul furnizor de vaccinuri al Israelului, a declarat la sfârşitul săptămânii că va solicita în săptămânile următoare autorizarea unei a treia doze booster a vaccinului său autorităţilor de reglementare americane şi europene.

În curând, compania va demara un studiu pe 10.000 de participanţi privind eficienţa controlată prin placebo a celei de-a treia doze. Studiul va fi derulat în toamnă, astfel că nu vor exista date înainte de depunerea solicitării către FDA.

FDA şi CDC au mai transmis: „Suntem pregătiţi pentru doze suplimentare, dacă şi când ştiinţa demonstrează că ele sunt necesare”.

În lumePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite