Irak: insurgenţii au preluat controlul închisorii din Tikrit

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Curtea închisorii din Tikrit
Curtea închisorii din Tikrit

Insurgenţi puternic înarmaţi au preluat controlul unei închisori din oraşul irakian Tikrit, la 160 de kilometri la nord de Bagdad, joi searã, dupã ce au luat-o cu asalt şi au ucis cel puţin un poliţist, au anunţat responsabili irakieni.

"Tot accesul la închisoare se aflã sub controlul insurgenţilor", a declarat o sursã din Ministerul irakian de Interne, precizând cã cel puţin doi poliţişti au fost ucişi în atac.

Guvernatorul adjunct al provinciei Salaheddin, unde se aflã Tikrit, a confirmat pentru AFP cã "atacatorii controleazã toate intrãrile şi turnurile de pazã" ale închisorii. Închisoarea este înconjuratã de forţele de securitate, a precizat el.

Insurgenţii, puternic înarmaţi, au luat-o cu asalt în jurul orei 19.00 (ora 16.00 GMT).

O maşinã-capcanã condusã de un kamikaze a explodat, la început, la intrarea închisorii. Apoi, "bãrbaţi înarmaţi au pãtruns în clãdire şi i-au ucis pe gardieni", a declarat un ofiţer de poliţie. O altã sursã a precizat cã "între poliţie şi bãrbaţii înarmaţi aveau loc confruntãri în interiorul închisorii".

Atacatorii s-au alãturat deţinuţilor, de asemenea înarmaţi, în interiorul închisorii, a precizat un membru al forţelor de securitate aflat în clãdire.

În Tikrit, care este de asemenea oraşul natal al fostului preşedinte irakian Saddam Hussein, a fost decretatã restricţia de circulaţie.

În iulie, Statul Islamic în Irak, braţul Al Qaida în ţară, a anunţat cã îi va ataca pe judecãtori şi procurori şi îi va elibera pe membrii sãi aflaţi în închisoare.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite