Insurgenţii au eliberat 48 de muncitori străini răpiţi în nordul Irakului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Soldat irakian. FOTO Reuters
Soldat irakian. FOTO Reuters

Insurgenţii sunniţi, care au lansat de zece zile o ofensivă în Irak, au eliberat joi 48 de muncitori străini în construcţii, printre care patru cetăţeni turci, răpiţi în urmă cu patru zile în nordul ţării, a anunţat poliţia irakiană, relatează AFP.

Muncitorii, originari din Turcia, Nepal, Bangladesh, Turkmenistan şi Azerbaidjan, lucrau la construirea unui spital în Tikrit, capitala provinciei Salaheddine.

"Ei au fost răpiţi în apropiere de Munţii Hamrine în urmă cu patru zile şi au fost predaţi poliţiei la un punct de control, între Kirkuk şi Tikrit", oraş controlat din 11 iunie de insurgenţi, a declarat generalul Torhane Abdelrahmane, adjunctul şefului poliţiei din provincia Kirkuk. "I-am transportat la Kirkuk şi vor în curând predaţi ţărilor lor", a adăugat el.

Insurgenţii sunniţi au lansat la 9 iunie o vastă ofensivă în Irak, unde au preluat controlul asupra unor părţi importante din cele patru provincii, iar în prezent se află la 100 de kilometri de capitala Bagdad.
De la lansarea ofensivei, insurgenţii au răpit zeci de străini, printre care 40 de indieni şi zeci de turci, la Mosul, cel de-al doilea oraş ca mărime din Irak, aflat sub controlul combatanţilor islamişti din gruparea Statul Islamic în Irak şi Levant (SIIL).

În primele zile ale ofensivei, forţele de securitate irakiene au avut o reacţie slabă, numeroşi poliţişti sau soldaţi abandonându-şi poziţiile. După această reacţie dezorganizată, forţele irakiene au preluat iniţiativa şi au cucerit câteva sate şi, de asemenea, au preluat controlul asupra rafinăriei de la Baiji, fără să oprească însă avansul insurgenţilor.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite