Indonezia: preşedintele Curţii Constituţionale, acuzat de luare de mită, a fost arestat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţiştii au confiscat mii de rupii indoneziene. FOTO: Reuters
Poliţiştii au confiscat mii de rupii indoneziene. FOTO: Reuters

Principala agenţie anticorupţie din Indonezia a dispus arestarea preşedintelui Curţii Constituţionale din ţară, fiind acuzat de corupţie şi luare de mită.

Akil Mochtar, ales în august în funcţia de preşedinte al Curţii Constituţionale pentru un mandat de cinci ani, a fost arestat la ordinul Comisiei de Eradicare a Corupţiei după ce anchetatorii i-au confiscat între două şi trei miliarde de rupii (aproximativ 260.200 de dolari) de la reşedinţa sa, potrivit lui Johan Budi, purtătorul de cuvânt al agenţiei.

Anchetatorii suspectează că banii avea legătură cu alegerile regionale. Încă un parlamentar şi trei complici au fost arestaţi, a mai spus Budi în cadrul unei emisiuni televizate.

Arestarea lui Mochtar a avut loc la mai puţin de două luni de la încarcerarea preşedintelui autorităţii de reglementare a energiei, suspectat că a primit mită de la un reprezentant al unei companii petroliere, notează agenţia de ştiri Reuters.

Cea mai mare economie sin Asia de Sud-Est, Indonezia, este puternic afectată de corupţie, care rămâne una dintre principalele impedimente ale investitorilor.

 

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite