Incendii de pădure în Croaţia: Un pompier a murit, iar 1.500 de turişti au fost evacuaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un pompier a murit, iar 1.500 de turişti, majoritatea străini, au fost evacuaţi luni din cauza unor incendii grave de pădure, de pe coasta adriatică, din nordul Croaţiei, unele incendii nefiind stinse încă în timpul serii de luni, potrivit anunţurilor unor oficiali locali.

"Situaţia este foarte dificilă (...), facem tot ce este posibil pentru a proteja vieţile şi bunurile oamenilor", a declarat ministrul croat de Interne, Ranko Ostojici, pentru postul de televiziune Nova TV.

"Am făcut pregătirile necesare pentru evacuare", a adăugat ministrul, care s-a deplasat în staţiunea balneară Selce, din apropierea portului Rijeka (nord), acolo unde 150 de pompieri încearcă să stingă un incendiu. Regiunea de coastă a Croaţiei se confruntă cu vânturi puternice, care ating viteze de peste 100 de kilometri pe oră, făcând operaţiunile de stingere a incendiului să fie foarte dificile, relatează Mediafax citând AFP.

Focul a fost semnalat în timpul dimineţii, într-o pădure din apropiere de Rijeka, la 180 de kilometri sud-vest de Zagreb, incendiul propagându-se către Selce.

Aproximativ 1.500 de turişti, majoritatea din Slovenia şi Austria, au fost evacuaţi din două campinguri, în timp ce alţii şi-au părăsit camerele de hotel. O porţiune a autostrăzii din regiune a fost închisă, potrivit unor surse din cadrul poliţiei.

Electricitatea şi liniile telefonice din Selce au fost întrerupte, potrivit postului Nova TV, care a transmis imagini cu persoane care îşi acopereau chipul cu fulare pentru a se proteja de fum şi cenuşă.

Un pompier a murit în timpul zilei, în timp ce participa la stingerea unui alt incendiu în apropiere de Moscenicka Draga, din peninsula Istria, potrivit lui Slavko Gaus, un oficial al pompierilor locali, care a făcut acest pentru postul naţional de televiziune HRT, fără a adăuga mai multe detalii.

Acest incendiu a fost stins în timpul zilei.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite