Imagini impresionante de la bordul avionului cuprins de flăcări la Tokio. Mărturii ale pasagerilor despre infernul din care au scăpat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Una dintre înregistrările avionului implicat într-un accident pe aeroportul din Tokyo arată fumul ieșind din lateralul avionului în timp ce aterizează pe pista Aeroportului Haneda ,cel mai aglomerat din țară, care a avut peste 26,5 milioane de pasageri în 2021.

Imaginile de la fața locului arată cum toboganul de evacuare al pasagerilor, ieșind din una dintre ușile avionului, era cuprins de flăcări, în timp ce mai multe focuri ardeau în interiorul cabinei, conform dailymail.

Momentul în care un avion mare cu 379 de pasageri la bord a aterizat într-un aeroport din apropierea Tokyo-ului, în timp ce cabina era plină de fum, după ce s-a ciocnit cu un avion de coastă în timp ce se pregătea să aterizeze, a fost suprins de mai multe înregistrări video.

 Imagini recente din interiorul avionului arată pasageri panicați în timp ce fumul inundă cabina. Mulți purtau măști și țesături peste gură pentru a limita cantitatea de fum inhalată, în timp ce alții se auzeau strigând de teamă. 

Aeroportul Haneda a închis toate pistele în urma șocantului accident

Un reprezentant al Japan Airlines a spus presei locale că toți cei 379 de pasageri și membri ai echipajului de la bordul aeronavei - un Airbus A-350 de doi ani - au fost evacuați cu succes din avionul avariat. Anton Deibe, un suedez în vârstă de 17 ani, care se afla în avionul Japan Airlines, a declarat pentru ziarul suedez Aftonbladet că „întreaga cabină s-a umplut de fum în câteva minute. Ne-am aruncat la podea. Apoi ușile de urgență au fost deschise și ne-am aruncat spre ele. 'Fumul în cabină ardea ca naiba. A fost un infern. Nu știm unde mergem, așa că am alergat pur și simplu în câmp. A fost haos”, a adăugat Deibe, care călătorea cu părinții și sora sa.

Anton călătorea alături de sora sa Ella, mama Kristin și tatăl Jonas, relatează publicația suedeză Aftonbladet.

"Când a aterizat, m-am uitat pe fereastră", a spus el.

"Totul era încins foarte tare și am văzut pe fereastră cum se dizolvă. Apoi au venit mașinile de pompieri și au început să stropească fereastra. Fumul a inundat cabina. Nu aveam nicio idee unde mergem, așa că am fugit pe câmp. A fost haos".

Tatăl lui Anton,  Jonas,  a adăugat: "Au trecut câteva minute când întreaga cabană s-a umplut de fum.

"Ne-am aruncat pe podea. Apoi s-au deschis ușile de urgență și atunci ne-am repezit spre ele."

Familia a declarat că este încă în stare de șoc total, deoarece nu crede că "a înțeles ce s-a întâmplat".

"Tocmai am asistat la un miracol", a declarat fostul pilot comercial Roger Whitefield pentru Sky News.

"Felul în care au reușit să scoată toți acei pasageri din avion este aproape de necrezut", a spus el.

El a explicat că imaginile au arătat că din una dintre ușile din spate ieșea fum, ceea ce înseamnă că vizibilitatea în avion "trebuie să fi fost nulă".

"Pentru echipajul care a reușit să scoată toți pasagerii, este un miracol. Nu există două variante", a adăugat Whitefield.

Numărul persoanelor rănite în timpul zborului și a incendiului ulterior, pe avionul care a plecat de la Aeroportul New Chitose din Sapporo, insula nordică Hokkaido, la ora locală 16:00 (07:00 GMT), nu este cunoscut în prezent. Un oficial al gărzii de coastă de la Aeroportul Haneda, unul dintre cele mai aglomerate din lume, a declarat că „verifică detaliile”.Nu este clar dacă a avut loc o coliziune. Dar este sigur că avionul nostru este implicat”, a spus el pentru AFP. Un alt purtător de cuvânt a declarat presei japoneze că aeronava lor MA-722 ar fi putut să intre în coliziune cu zborul JAL pe pistă. NHK a raportat că un membru al echipajului de la avionul gărzii de coastă a scăpat, dar ceilalți cinci nu pot fi localizați.

Imaginile televizate arătau flăcări ieșind pe ferestre și pe bordul avionului, în timp ce echipele de intervenție încercau să stingă focul

Incidentul terifiant s-a întâmplat la doar o zi după ce un cutremur brutal cu magnitudinea de 7,6 a devastat părți uriașe din vestul Japoniei, ucigând zeci de oameni și nivelând zeci de mii de locuințe. Peste 70 de mașini de pompieri au fost trimise la fața locului pentru a stinge infernul furios, a raportat NHK.

Haneda este unul dintre cele mai aglomerate aeroporturi din Japonia, iar mulți oameni călătoresc în timpul sărbătorilor de Anul Nou.

Japonia nu a suferit un accident serios de aviație comercială de decenii.

Cel mai grav a fost în 1985, când un avion mare JAL care zbura de la Tokyo la Osaka s-a prăbușit în regiunea centrală Gunma, ucigând 520 de pasageri și membri ai echipajului. Această catastrofă a fost una dintre cele mai mortale prăbușiri de avion din lume implicând un singur zbor.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite