Imagini cu asaltul trupelor israeliene de elită LOTAR împotriva Hamas. Unitatea, supranumită „școala antiteroristă“, a fost desfășurată pentru prima dată în Gaza VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Armata israeliană (IDF) a publicat imagini care arată trupele unității de elită LOTAR într-o operațiune pe muchie de cuțit în Fâșia Gaza.

SURSA VIDEO: IDF

LOTAR, cunoscută și sub denumirea de "școala antiteroristă", are de obicei sarcina de a antrena alte unități de elită, dar a fost desfășurată pentru prima dată în Gaza, alături de alte unități de manevră.

Trupe ale unitatii israeliene de elita LOTAR FOTO IDF
Trupe ale unitatii israeliene de elita LOTAR FOTO IDF

IDF susține că unitatea are abilități unice pe care le folosește în Gaza, inclusiv lunetiști, experți în explozivi și instrumente pentru a pătrunde în clădiri.

Într-un incident din timpul luptelor, IDF spune că trupele LOTAR au identificat un agent Hamas care ieșea dintr-un puț de tunel în timp ce deschidea focul asupra soldaților, se pare că în încercarea de a-i atrage spre un dispozitiv exploziv plantat în apropiere.

Trupele au întors focul, au aruncat grenade și l-au ucis pe bărbatul înarmat, înainte de a localiza tunelul și de a-l distruge.

O parte a incidentului poate fi văzută în filmările recent date publicității.

Tuneluri folosite de lideri importanți

Armata israeliană a anunţat miercuri că a descoperit în oraşul Gaza o reţea de tuneluri folosite de lideri importanţi ai mişcării palestiniene Hamas.

Potrivit imaginilor difuzate de armata israeliană, această reţea de tuneluri leagă de Gaza „ascunzătorile teroriste, birourile şi apartamentele (...) aparţinând înalţilor lideri Hamas". Putem vedea soldaţi accesând subsolul unei case care duce într-un tunel lung, apoi într-o cameră mobilată. Această reţea este situată „în imediata apropiere a unor magazine, clădiri guvernamentale, locuinţe şi a unei şcoli"

Tunelurile au fost folosite de „oficiali înalţi ai Hamas, inclusiv Ismail Haniyeh, Yahya Sinuar, Mohammed Deif şi alţii, pentru a-şi conduce activităţile operaţionale" şi "a-i proteja în timpul mişcărilor zilnice în centrul oraşului" Gaza, a declarat locotenent-colonelul Peter Lerner, un purtător de cuvânt al armatei israeliene.  

În lume



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite