Hotelurile din Islamabad, puse la dispoziţia miilor de refugiaţi din Afganistan. Mesajul autorităţilor pakistaneze

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mii de occidentali şi afgani au fost evacuaţi prin aeroportul din Kabul de la recucerirea ţării de către talibani anterior în această lună.  FOTO EPA-EFE
Mii de occidentali şi afgani au fost evacuaţi prin aeroportul din Kabul de la recucerirea ţării de către talibani anterior în această lună.  FOTO EPA-EFE

Autorităţile din Islamabad, capitala Pakistanului, au cerut hotelurilor să nu accepte oaspeţi locali pentru următoarele 21 de zile pentru a putea caza miile persoane ce aşteaptă să fie evacuate din Afganistan, informează vineri DPA.

„Pentru a facilita pasagerii, se solicită ca rezervările din toate hotelurile din Islamabad să poată fi închise de mâine încoace, cel puţin în următoarele 21 de zile. Toate camerele libere pot fi puse la dispoziţia administraţiei pentru cazarea pasagerilor până la alte comenzi”, se arată într-o notificare emisă joi de autoritatea teritorială a capitalei Islamabad conform publicaţiei Dawn.

Mii de evacuaţi şi pasageri ai zborurilor de tranzit sunt aşteptaţi să ajungă la Islamabad şi autorităţile au nevoie de camere pentru a-i caza. Printre cei evacuaţi se vor afla şi diplomaţi, angajaţi ai misiunilor străine şi jurnalişti.

Aproximativ 1.500 de străini trebuie să sosească vineri din Afganistan, iar peste 1.000 de străini sunt aşteptaţi să aterizeze în Islamabad zilnic în următoarelor două săptămâni.

Măsurile de securitate din jurul hotelurilor au fost consolidate, poliţia şi personalul paramilitar fiind în alertă maximă, din cauza bombardamentelor multiple care au avut loc joi pe aeroportul din Kabul.  

De altfel din această cauză a fost şi grăbită evacuarea refugiaţilor şi străinilor din Afganistan. 

Se aşteaptă ca eforturile de evacuare a cetăţenilor occidentali şi afganilor care fug de răzbunarea talibanilor să fie ridicate vineri după atentatele sinucigaşe mortale comise joi la una din intrările aeroportului din Kabul,  confrom Agerpres.

Separat, oficiali de la Autoritatea Aviaţiei Civile din Pakistan au declarat că interpreţi afgani care au lucrat cu forţele internaţionale şi încearcă acum să fie evacuaţi vor fi aduşi în Pakistan. 

Aranjamente au fost făcute pentru a găzdui temporar interpreţii în oraşul din sud Karachi, în Peshawar (nord-vest) şi în unele oraşe din provincia centrală Punjab, potrivit Autorităţii. 

Mii de occidentali şi afgani au fost evacuaţi prin aeroportul din Kabul de la recucerirea ţării de către talibani anterior în această lună. 

Există temeri că talibanii le vor face rău celor care au ajutat trupele şi organizaţiile internaţionale în ultimele două decenii, inclusiv apărători ai drepturilor omului, oficiali ai guvernului înlăturat de la putere şi jurnalişti.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite