Grupul irakian Alwiyat al-Waad al-Haqq revendică responsabilitatea atacului cu drone din Emiratele Arabe Unite

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Arhiva Adevărul
Foto: Arhiva Adevărul

Ministerul Apărării din Emiratele Arabe Unite a informat anterior despre distrugerea a trei drone care au fost interceptate în spaţiul aerian al ţării în dimineaţa zilei de 2 februarie.

Gruparea militantă irakiană Alwiyat al-Waad al-Haqq a revendicat responsabilitatea pentru atacul cu drone pe teritoriul Emiratelor Arabe Unite (EAU). Acest lucru a fost anunţat joi seară de portalul de informare yemenit Al-Masdar, citând o declaraţie a rebelilor Houthi din mişcarea Ansar Allah.

„Comandamentul Alwiyat al-Waad al-Haqq a revendicat responsabilitatea operaţiunii cu drone desfăşurate miercuri dimineaţă în direcţia teritoriului Emiratelor”, au spus houthiţii într-un comunicat.

Anterior, Ministerul Apărării din Emiratele Arabe Unite a informat despre distrugerea a trei drone care au fost interceptate în spaţiul aerian al ţării, miercuri dimineaţă.

Între timp, o declaraţie lansată de rebeli se referă la patru drone pe care gruparea irakiană le-a lansat în direcţia Emiratelor Arabe Unite.

La sfârşitul lunii ianuarie, Alwiyat al-Waad al-Haqq, care are legături strânse cu gruparea pro-iraniană Kataib Hezbollah din Irak, şi-a revendicat responsabilitatea pentru unul dintre atacurile cu drone asupra Arabiei Saudite.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite