Furtuni de nisip violente, în Brazilia. Şase oameni au murit VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Furtună de nisip în Brazilia - captură video
Furtună de nisip în Brazilia - captură video

Cel puţin şase oameni au murit în zona de sud-est a Braziliei din cauza unor violente furtuni de nisip. Vântul a depăşit viteza de 100 de kilometri/oră.

Sud-estul Braziliei se confruntă în ultimele zile cu puternice furtuni de nisip, fenomen natural amplificat de seceta extremă, informează AFP, citat de Agerpres.

Cel puţin şase oameni au murit din cauza acestor furtuni. Cele şase victime s-au înecat, aşa cum este cazul unui pescar dintr-un sat de pe malul fluviului Parana, la 650 kilometri de Sao Paulo, sau au murit din cauza unor copaci căzuţi, prăbuşirii caselor sau incendiilor. 

Furtunile au fost însoţite de un vânt puternic ce a depăşit la rafală viteza de 100 de kilometri/oră. 

„Sunt fenomene climatice destul de frecvente, dar rareori sunt atât de intense ca acelea pe care le-am avut anul acesta", a explicat pentru AFP meteorologul Estael Sias, de la compania de prognoză meteo Metsul.

„Acesta este rezultatul unei lungi perioade fără precipitaţii, cu temperaturi ridicate şi umiditate scăzută", a adăugat ea.

Furtunile de nisip care "ridică particulele de nisip şi praf" se formează la sfârşitul sezonului uscat, care se termină în septembrie înainte de revenirea ploilor.

Aceste furtuni, obişnuite în regiunile deşertice, pot atinge o rază de 160 de kilometri şi dura câteva ore, a explicat Sias. 

Citeşte şi: 

Poliţia din Brazilia a găsit în casa unui pedofil o colecţie de obiecte naziste, în valoare de 3 milioane de euro

Căpitan român arestat în Franţa împreună cu tot echipajul. O tonă de cocaină a fost găsită la bordul navei

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite