Fostul premier din Lesotho este acuzat că a angajat asasini plătiţi să-i ucidă soţia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: AFP
FOTO: AFP

Fostul prim-ministru din Lesotho, Thomas Thabane, a fost pus sub acuzare pentru uciderea soţiei sale, Lipolelo Thabane, în 2017. El ar fi angajat asasini plătiţi care să comită crima, conform BBC.

Actuala lui soţie, Maesaiah, a fost pusă sub acuzare anul trecut pentru aceeaşi faptă. Ea şi Thabane locuiau deja împreunăîn momentul crimei. Ambii au negat orice implicare în asasinat.

Thabane a demisionat în mai 2020, după mai multe luni de presiuni, în condiţiile în care era considerat suspect în acest caz. Crima a provocat şoc în ţară şi a dus la tulburări politice.

Maesaiah Thabane l-a însoţit în instanţă pe fostul premier în vârstă de 82 de ani. Ea a fost pusă sub acuzare anul trecut şi apoi eliberată pe cauţiune. Acuzaţiile au fost citite în sala de şedinţe a Înaltei Curţi din capitală, Maseru.

Mai mulţi bărbaţi înarmaţi au ucis-o pe Lipolelo Thabane în data de 14 în iunie 2017, cu două zile înainte ca Thabane să depună jurământul ca prim-ministru. În timp ce se întorcea acasă, a fost împuşcată de mai multe ori de la mică distanţă şi a murit pe marginea drumului. La acea vreme, Lipolelo se afla în proces de divorţ de Thabane. Cei doi erau despărţiţi din 2012.

Thabane şi Maesaiah s-au căsătorit la două luni după moartea lui Lipolelo.

În lumePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite